樓主: morris_2007
打印 上一篇 下一篇

莫樹聯倡釋法解決外傭雙非問題

字體大小: 正常 放大

居民

{:what:}有冇人可以contact到愛港力d朋友仔????有野玩呀...

居民

braddy 發表於 2012-2-2 08:54
唔識佢地

{:announce:}我系度叫啦...愛港力...2月外傭上訴呀...要出黎玩遊戲了.......
巳撥走d膠膠了...

居民

braddy 發表於 2012-2-6 09:37
明白

要針對前手蓆大髮官...吾怕的..庄風原案過左活躍期..佢亦退左休...吾怕構成藐視髮庭..前手蓆大髮官違反三權分立既憲..釋左法又吾依法辦事...呢兩樣違憲既嚴重過失...足夠可以爭取翻案重審...終審法院條例入面亦寫到明..任何法院過程有犯錯..終審絕對可以有下令發還重審既權力...此條例針對任何法院...

系當日前手蓆李大髮官破壞一國兩制...破壞香港既法治...大家要努力加油爭取翻案重審...還香港人同阿爺一個公道...亦還現任手蓆馬大髮官一個公道...佢冇理由要承受前手蓆大髮官做出黎既惡果..俾人垂罵....

{:announce:}加油....爭取翻案重審~~

居民

braddy 發表於 2012-2-11 02:05
可以重審???

如果個官有嚴重過失...系絕對可以...

居民

braddy 發表於 2012-2-13 20:51
如何證明法官嚴重過失

引用返基本法...

居民

braddy 發表於 2012-2-15 01:19
原來如此。瞭解了,感謝回答。

不用客氣...基本法一定要讓香港人知道咩叫一國兩制...三權分立...每一制所屬權系誰到...三權系咩黎....香港雖則有司法獨立...但香港既司法管轄權範圍在那???司法所謂既審判權既權限在那個範圍之中(基本法80條)...一定要俾hk人清楚知道...

基本法既政冶髏制入面巳展示得到..民記3月上京...可以連同雙非與此觀點一同與阿爺研究...講就一國兩制姐...但仲有中國既習憒法亦成香港既法律...阿爺可待新特區政府成立後...與香港司法部門作一些交流溝通麻....文明時代....呢d交流至為重要......

居民

braddy 發表於 2012-2-16 10:37
講得好

thank you...呢個post幾急下...如果個低b退選...睇TV話孽瘤可能會重新參選..民工要幫手夾屎佢...孽瘤佢競選選委果時已私底下同地產商夾埋....而家吾難睇到發生咩事....

居民

braddy 發表於 2012-2-16 22:53
有人賴死唔走

有得佢繼續出醜..就利用佢打罧d陷阿爺不義既政黨吧(橫樹佢都做吾到)...選垃圾果時就會有報應了...佢輸等於d死米佬輸...

居民

孤寂如雲 發表於 2012-2-16 23:15
政客的面皮厚度抵得上大宅上的牆

可能慣用紅毛泥黎做facial..

您需要登錄後才可以發表回應 登錄 | 免費註冊

GMT+8, 2024-6-15 00:16

© 2015 SSKYN

回頂部