打印 上一篇 下一篇

[新聞報道] 建制派對唐僭建醜聞最新取態

字體大小: 正常 放大

居民

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20120217/00176_011.html

工聯會會長鄭耀棠:唐英年起碼要交代清楚,事件涉及誠信係好大問題,我哋本來對提名有啲決定,但現時要押後啦。
工聯會副會長黃國健:要撐佢都幾難,今次唔只係僭建,仲涉及誠信問題,刑事問題,市民一定好唔鍾意,工聯會會密切注視。
自由黨榮譽主席田北俊:唐英年好多項疑慮仲未解釋,希望記者可以進入大宅視察,但從公眾利益角度出發,梁振英指西九漏報事件高層次好多。由唐英年自行決定使唔使退選。
自由黨主席劉健儀:投票同提名決定唔一定相同,自由黨會喺月底前開會商討事件,有新發展就要兩會後再決定。
民建聯副主席蔣麗芸:今次事件涉及誠信問題,事件一定影響唐英年民望,而民建聯一直重視民意,加上好多朋友都叫我哋重新審視提名,我哋會考慮呢個問題。但繼續落去,市民係咪仲信佢呢?
港區人大代表劉佩瓊:睇唔到唐英年有咩解釋,今次係好大件事,佢一定要講清講楚。
金融服務界議員詹培忠:今次都唔係僭建咁簡單,係誠信問題,距離特首選舉仲有咁多日,任何事都可以發生。
建築、測量及都市規劃界選委林雲峰:慎重考慮會否取回提名。非常重視參選人誠信,若證實涉及違法,不會再支持。
全國政協常委陳永棋:唐英年犯錯咪改正囉,好過死不認錯,現時佢誠信仲高啲,犯咗錯肯承擔,但一定會影響選情。

陳永棋真無恥,人地梁振英一直都要求公開所有事實,若做虧心事,會咁講???

居民

為政治前途無人會支持他啊{:sowhat:}

您需要登錄後才可以發表回應 登錄 | 免費註冊

GMT+8, 2024-5-3 20:21

© 2015 SSKYN

回頂部