打印 上一篇 下一篇

[其它政黨] 謝偉俊報案 「目擊」黃毓民毆一哥

字體大小: 正常 放大

3萬

3萬

公民

【明報專訊】立法會保安事務委員會上月舉行特別會議,立法會議員黃毓民在議事堂內,將一件印有「平反六四」字眼的T恤,擲向警務處長曾偉雄頭面。立法會議員謝偉俊昨以目擊證人身分報案,指黃毓民涉嫌普通毆打曾偉雄。警方證實,案件交中區警區刑事部跟進調查,暫未有人被捕,案件暫時列作求警調查案處理。

黃﹕全世界都睇到我冇做黃毓民回應時形容事情滑稽,他指議事廳內眾目睽睽,亦有錄影,「全世界都睇到我冇咁做」,「冇乜可以評論」。

曾偉雄拒收回「黑影論」曾偉雄昨日出席立法會保安事務委員會時,舉動明顯比上次低調,全程只發言數次。他在回答詹培忠議員有關核心保安區的問題時,再次重申核心區的範圍,是根據目標行程的風險而定,他舉例指如遇上炸彈襲擊,200米以內的人員,都會受嚴重傷害,當局有必要因應調整保安區範圍。他又向議員講解在8月17日如何和港大就示威區安排協商,至於其他問題,則主要由保安局長李少光回答。

對於議員要求他收回「黑影論」,他則表示拒絕收回,指不想自己的言論影響監警會的調查。他重申自己的說法並無貶義,亦無意阻礙傳媒採訪和妨礙新聞自由,承諾會盡快給公眾一個公正交代。

http://www2.news.sina.com.hk/news/2/1/1/2434128/1.html

越來越無厘頭!

家與國的夢不結束,偏偏一顆心抗拒屈服!

1萬

1萬

公民

律   師

有傳道上人已看不慣黃某人濫用暴力作風(道上人亦會針對性使用暴力),準備郁黃某人。

居民

孤寂如雲 發表於 2011-9-13 19:36
有傳道上人已看不慣黃某人濫用暴力作風(道上人亦會針對性使用暴力),準備郁黃某人。

:shock:下....點郁呀???

1萬

1萬

公民

律   師

小女女 發表於 2011-9-14 01:22
下....點郁呀???

你覺得呢:what:

居民

孤寂如雲 發表於 2011-9-14 10:11
你覺得呢

:laugh:孤孤...我放大假了....:dizzy:放甘又點..:surrand:仲有好多野做...:sshy:要睇好多法律上的東西....
:funk:喂~~叫佢地咪郗癲狗住啦...等癲狗追殺埋班走狗兩個選舉先啦....:embrass:江湖令都會有股票報價既延遲版加麻....{:loveliness:}話吾定癲狗可以將功補過呢..........

1萬

1萬

公民

律   師

小女女 發表於 2011-9-14 15:19
孤孤...我放大假了....放甘又點..仲有好多野做...要睇好多法律上的東西... ...

咁都得:dizzy:

居民

孤寂如雲 發表於 2011-9-14 18:21
咁都得

:embrass:有咩吾得??你忘記左女女系一個可以將腐瘤化為神奇既人黎嗎??

1萬

1萬

公民

律   師

小女女 發表於 2011-9-14 21:56
有咩吾得??你忘記左女女系一個可以將腐瘤化為神奇既人黎嗎??

如何在此事化腐朽為神奇:question:

居民

孤寂如雲 發表於 2011-9-14 23:38
如何在此事化腐朽為神奇

:laugh:吾郁癲狗..有佢追殺走狗...走狗瓦解哂...冇狗再對香港d經濟反反反...經濟自然暢順得多...同道人自然有啖食...佢地都去哂塭食啦..仲鬼得閑郁癲狗麼??一家便宣全港都著...仲吾系化腐朽為神奇????

您需要登錄後才可以發表回應 登錄 | 免費註冊

GMT+8, 2024-5-4 15:50

© 2015 SSKYN

回頂部